Lille Carl

FORESTILLINGEN SPILLES IKKE I ØJEBLIKKET.

Historien om Lille Carl tager udgangspunkt i Carl Nielsens barndom. Vi møder den ældre Carl som falder i søvn og i drømme tager han os med tilbage til episoder fra hans barndom. Forestillingen er en gennemkoreograferet musikalsk og humoristisk forestilling uden ord.
Hvor vi blander dukketeater med sort teaterteknik.


Teateravisen skrev bl.a. “Svanens dukketeaterforestilling om Carl Nielsen er blevet en finurlig forestilling om nysgerrigheden efter at finde musikken.” “For Svanen Dansk-Tjekkisk Dukketeater har skabt en fin og billednænsom dukkemusikteaterforestilling om komponisten Carl Nielsen – udtænkt til børnehavebørn, der er fulde af legelyst og nysgerrighed, men som stadig også har brug for gentagelsen som tryghed.”

“Svanen gør det godt. Kim Westi spiller den gamle Carl Nielsen iført gammeldags skjorte. Han har en sjov, kringlet langsomhed over sig, som gør børnene spændte – og som får dem til at føle, at han er en af deres egne. De kan godt forstå, at drengen glemmer det, hans mor siger, han skal gøre. Og de kan især godt forstå, at han ikke bare sådan kan falde i søvn. For han kan slet ikke lade være med at sætte tonerne sammen til nye melodier. Patricie Homolová spiller drengens mor – stille og smilende i en gammeldags kjole. Hun har favnen fuld af vasketøj, som hun hænger op og lægger sammen i ét væk. Præcis sådan må voksnes gøremål se ud for de tre-årige, når de voksne ’leger’ med de samme ting hver eneste dag; som for eksempel vasketøj… Patricie Homolavá har vidunderligt bløde håndbevægelser: Hun glatter tøjet ud, som om den hvide bomuld var de sarteste barnekinder. Forestillingen udspiller sig inde i den opklappelige dukketeaterbod, som Svanen har skabt – med overraskelseslåger og hemmelige luger. Den lille Carl er den fineste håndstyrede dukke med undrende øjne og rødligt strithår. Rundt om ham svæver alverdens ting, der pludselig bliver levende: Noder begynder at svæve rundt over drengens seng – og violiner får vinger og svæver med! Det bliver i hvert fald tydeligt, at denne Carl er fuldkommen besat af musik.”

“Scenografisk er forestillingen imidlertid helt i top. Patricie Homolavás univers rummer de mest forunderlige detaljer – med miniature violiner og såmænd også miniaturetøjklemmer, der forvandler sig til selvlysende holdere af de mest utrolige ting.

Og scenografiens mange folde-ud-effekter giver forestillingen en sjov mystik og en duft af en fortælling fra gamle dage – belyst med herligt hemmelighedslys af Jonas Krogager Thompson.”


Familieforestilling (fra 3 år)

Instruktion: Svanen – Konsulenter: Malte Claudio Lind & Josefine Ottesen – Scenografi og dukker: Patricie Homolová – Komponist: Carl Nielsen – Lysdesign: Jonas Krogager Thompson – Foto: Søren Mandela Nilsson – Medvirkende: Patricie Homolová & Kim Westi

Aldersgruppe : Familieforestilling (fra 3 år)

Tilskuerantal : Op til 80 børn

Pris eks. moms : 9.000 v/80 børn

Forestillingens varighed : 30 min.

Opstillingstid : 2½ time

Spilleareal : br.: 4 m., dy.: 5 m., hø.: 2,5 m.

Tekniske krav : 380 v & mørklægning

Medhjælpere : 1 – 2 hjælpere til ind- og udbæring