Hvad fatter gør

H.C. Andersens historie om et naivt, positivt og glad livssyn. Om to menneskers grænseløse kærlighed og om de reelle værdier i livet. At det er lige meget hvad vi ejer, bare vi har hinanden. Den simple logik og glæden ved de små ting i livet. En sød, humoristisk og musikalsk marionetdukketeaterforestilling for hele familien (fra 3 år), i den  tjekkiske dukketeater tradition.

Rammen er en lille stue med en reol, et bord, en stol og en standerlampe. En fortæller sidder med en stor bog og mens han læser bliver historien pludselig levende. Historiens personer springer ud af bogen som dukker og ind reolen der bliver til et dukketeater. På den måde bliver publikum hurtigt suget ind i historien. Vi skaber forhåbentlig et så spændende univers at det giver børn og voksne lyst til selv at åbne en bog og kaste sig ud i nye eventyr når de kommer hjem.

Børneteateravisen gav forestillingen 4 stjerner og skrev:**** “H.C. Andersens elskeligste eventyr i Teater Svanens fornøjelige dukketeaterudgave tager kegler hos de 3-8 årige”. “Kim Westi er dansk og dejlig, og tjekkisk dukketeater er berømt. Og her er kvalitet i såvel dukker som dukkeføring”. “Den sceniske løsning på de øldrikkende engelskmænd i kroen skal ikke røbes her, men den er overraskende og ret genial”. “Det er ikke stor teaterkunst dette, og prætenderer heller ikke at være det. Men det er sødt og sjovt, det er god underholdning, og det er fint udført. “Og det er så fornøjeligt!” “.

Fyens Stiftstidende skrev: “Svanen har gjort “Hvad fatter gør” til en dejlig teateroplevelse for små og store. H.C. Andersen ville have klappet i sine store hænder over, at hans tekst så ubesværet går igennem århundreder og lige ind i de mange nutidssmå og store. Hvad fatter Westi gør, behøver ikke altid være rigtigt, men denne gang er det.
Skuespiller og dukkefører Kim Westi fylder rummet med historiestemning. Det er positivt teater i børnehøjde.”


Instruktion: Patricie Homolová – Scenografi & dukker: Patricie Homolová – Dramatisering: Kim Westi – Komponist: Kell Dalager – Lysdesign: Kim Glud – Foto: Kim Glud og Anja Littau Due –

Snedker: Jørgen Lauritsen – Smed: John Rasmussen

Medvirkende: Kim Westi

Aldersgruppe : Familieforestilling (fra 3 år)

Tilskuerantal : Op til 80 børn plus deres voksne

Pris eks. moms: 9.000 kr. v/80 børn 

Forestillingens varighed : 35 min.

Opstillingstid : 2 timer

Spilleareal : br.: 4 m., dy.: 4 m., hø.: 2,75 m.

Tekniske krav : 220 V. & mørklægning & 1-2 hjælpere til af og pålæsning